STEZKA KORUNAMI STROMŮ

Zdravím všechny cestovatelé! 
Nevíte, kam vyrazit, když počasí na koupání přímo není a je celkem příjemně? Pokud máte rádi výšky a rozhledny tak je tato stezka pro vás jako dělaná.


Společně se podíváme na stezku, která se nachází v Jánských Lázních v Krkonošském Národním parku. Vydali jsme se tam s mým přítelem a dvěmi malými dětmi (pěti-leté). Ten den to bylo velice impulsivní rozhodnutí, protože přítel přišel ve 3 z práce, byl pátek a nechtělo se nám být doma. Vzali jsme tedy neteře a vydali se na výlet. Stezka od nás je vzdálená asi 45 minut autem proto to nebylo nijak náročné. Zastavili jsme na druhém parkovišti, které je přímo u vchodu, zakoupili vstupenky a dali se vstříc dobrodružství. Vše je udělané ze dřeva což působí klidně a najednou nemyslíte na nic jiného. Jako byste opustili ten dnešní uspěchaný svět a byli tam jenom vy, vaše nejbližší a příroda kolem vás. Vydáte se po cestě, kde jsou pro vaše ratolesti připraveny různé překážky, ale i informativní tabule a spousta zajímavých věcí. Potkáte také obrovské slimáky, kteří se plazí skrz cestu zpět do lesa.



A teď konečně přicházíme k té obrovské skládačce na kterou jsme čekali. Nejprve se jde do podzemí, kde je vysvětleno, co je to půda, kde se berou živiny a tak dále. Až to celé projdete začnete postupovat mírně nahoru. Objeví se před vámi celá konstrukce a obrovský tobogán. Postupně jdete až nahoru a obdivujete přírodu kolem vás.

Krásné na tom všem je to, že všechno je udělané ze dřeva. Vedle stezky je také krásné hřiště pro malé rošťáky a hned vedle kavárna s venkovním posezením, takže rodiče si v klidu vypijí kávu zatímco si ratolesti hrají. Nesmí chybět ani koupě nějaké vzpomínky a nebo turistické známky. Vše najdete u kavárny/restaurace. 
Tento výlet se nám s dětmi velice líbil a určitě ho všem doporučujeme. 

Komentáře

Oblíbené příspěvky