Dovolená na Moravě


Ahoj cestovatelé, 


        dnes bych Vám tu chtěla představit naši dovolenou po České republice, kterou jsme absolvovali tento rok za začátku července. Již na začátku roku jsme se s přítelem dohodli, že nechceme jet nikam do zahraničí a ani k moři a udělali jsme velice dobře. Vzhledem k situaci, se kterou se i nadále potýkáme bychom ani cestovat do ciziny nechtěli. No a tak jsme si vymysleli, že pojedeme na Moravu a zakončíme to týdnem na lodi. Tak se do toho pojďme pustit. 

            Naše dovolená začala nejprve výletem na pár dní do Německa za rodinou, ale o tom třeba
příště. Vraceli jsme se ve středu a už na páteční dopoledne jsme měli naplánovanou trasu města, kterým jsme projížděli. Takže nás čekalo rychlé čtvrteční dokoupení zásob a rychle domů zabalit další oblečení, nádobí a celkově všechno potřebné na loď. Každopádně, co se nestalo na cestě z nákupu se nám rozbilo auto, jako na potvoru. Ještě štěstí, že přítel je moc šikovný a dokázal to rychle opravit. I přes to jsme nevyráželi v pátek ráno, ale až po obědě. Stále jsme však hledali pozitivní věci i na těch negativních. A co z tohoto plyne? Neutratíme peníze za oběd! Přesně!



        Nakonec ze dvou zastávek byla jen jedna a my si vybrali Město Telč. Parkování jsme našli hned a místo na nás také čekalo. Vydali jsme se na trasu, kterou jsem měla již připravenou a vytisknutou tak, abychom nic nevynechali. Krásnou gotickou uličkou jsme došli až na náměstí Zachariáše z Hradce a prohlédli si skvostné renesanční kašny. Zastavili se na ledovou kávu a zákusek a pak vyrazili k Zámku Telč, u kterého se rozprostírá krásný park s rybníčkem.

        

   
         První ubytování jsme měli v Hluboké nad Vltavou (Hotel Podhrad), kde jsme strávili celý víkend. Vybalili jsme věci a ještě se šli podívat do přilehlého okolí a zašli na večeři. Pak už jen následovala únava z celého procházkového dne a šli jsme spát. Probudili jsme se do velice upršeného dne a otázkou bylo, jak se dostaneme na snídani. Jelikož hotel byl rozdělen na dvě části a nějak jsme nečekali, že bude pršet, takže žádný deštník ani vhodné oblečení do deště. Rychle jsme to tedy přeběhli a plánovali, jak bude probíhat celý den.


Dopoledne jsme si zajeli do obchodního centra, kde jsme si dokoupili nepromokavé bundy, naobědvali se v hotelu a konečně vyrazili na zámek Hluboká nad Vltavou. Jedním slovem nádhera. Renesanční zámek, který byl vystaven už ve 13. století, sloužil jako strážný hrad. Interiéry jsou honosně zařízené a zachovalé. Celá prohlídka byla neskutečně zajímavá a velice rychle utekla. My si vybrali první prohlídkový okruh - Reprezentační pokoje - 210 korun na osobu, délka zhruba 55 minut.



       
        Přišla neděle. Víkend v Hluboké rychle utekl. Čekala nás poslední hotelová snídaně, balení a odjezd na další místo. Po cestě do cíle byly ještě dvě zastávky. Jako první, úplně neočekávaně, město Písek. Prošli jsme si centrum města, náměstí, trasa byla spontánní a podle ukazatelů. Trvala asi hodinku a zase jsme byli v autě, na cestě nakoupit poslední potraviny na loď a rychle na poslední zastávku.








        Dorazili jsme na Zámek Orlík nad Vltavou. Auto jsme nechali na parkovišti, kde se platí tuším 50 korun na den, dali si langoše v občerstvení hnedka vedle a vyrazili na prohlídku, která nás bavila, ale byl tam zrovna příšerný vydýchaný vzduch, takže to nebylo úplně ideální. Každopádně jsme si prohlídku moc užili a pak už jen spěchali zpátky k autu a vydali se na druhou stranu Přehrady Orlík, kde na nás čekala připravená loď. Ale o tom zase příště.





Budu se na Vás těšit u pokračování. :)


Komentáře

Oblíbené příspěvky