LOUČEŇ

Ahojda,
dneska je tu další článek do rubriky TRAVEL DIARY. Rozhodla jsem se, že Vám doporučím jedno kouzelné místo, které jsem již tento rok navštívila.


LOUČEŇ! Toto město jsem do této doby neznala a když jsme tam přijeli přišlo mi, že je to spíše taková větší vesnička. No, ale vezmeme si to hezky od začátku.

Jet na tento výlet navrhl můj přítel, jelikož jsme spolu 15. ledna byli přesně rok. Do poslední chvíle mi nic neřekl - mizera jeden, ale o to to bylo větší překvapení. Od našeho bydliště je Loučeň vzdálená asi hodinu a půl, proto jsme vyjeli v klidu po obědě. Nečekali jsme, že se ztratíme už u Hradce Králové. Museli jsme se vracet a to nás zdrželo nejméně o půl hodiny. A poučení zní? Pokud máte přítele, který se kdekoli ztratí, přibalte si ještě navigaci nebo člověka s dobrým orientačním smyslem. 


Hurááá dojeli jsme do cíle. Stále nevíte kde tohle městečko je? Nachází se v okrese Nymburk a víc Vám asi taky neřeknu :D Bohužel. 





Uvítal nás krásný hotel s milou obsluhou a útulný pokoj. Hned po ubytování jsme se "nabalili" a šli se podívat do okolí. Hned nad hotelem stál romantický barokní zámek, na který jsme se moc těšili, ale nakonec jsme se dovnitř nedostali, jelikož bylo docela pozdě a druhý den toho měli tolik, že bychom to nestihli.  K zámku patřil také velmi rozsáhlí park, kde se nacházeli různé labyrinty. Celé projití nám trvalo přes 4 hodiny. No a kde jinde se ztratit než právě v labyrintu. :D Jeden se nám tuze líbil. Byl vysoký jako my takže nebylo vidět kam jdeme. Přišli jsme po jedné vyvýšené rozhledně a museli dojít na druhou. Zábavné také bylo to, že tam existovaly slepé uličky! Což bylo zákeřné! Tohle nikdo netušil a hned jsme se ztratili, jak spolu tak i sebe navzájem. A jelikož byl ještě sníh tak jsme byli naprosto promočený a zmrzlý. 






Na pokoji přišel další trapas. Všichni v hotelu měli bačkory a nějaké pohodlné oblečení. 
A MY?? My jsme všude chodili v promočených botách! Naštěstí to nikdo moc neřešil. :D
Samozřejmě to nebyl jediný trapas. Vzali jsme si plavky, ručníky a šli do hotelového bazénu. Přijdeme dolů a všude byli ručníky právě pro hosty, tak jsme chvilku dělali, že jsme si to jen šli omrknout a úprkem se vraceli na pokoj odhodit ručníky a vrátit se do bazénu. :D Čekala na nás zasloužená odměna za tohle všechno. U bazénu byli obrovské okna s výhledem do okolí což působilo nádherně. Jen jsme tak leželi na lehátkách nebo ve vodě a "kochali" se výhledem. 

Večeře. Měli jsme objednanou královskou večeři. Přišla paní servírka a seznámila nás s pokrmy a nezapomněla dodat, že máme v ceně i víno. V tu chvíli jsme se na sebe s přítelem vyděšeně podívali. My a víno? Ani jeden víno nepijeme! Ale raději jsme řekli červené, protože se zdálo, že bude sladké. A ono nic. :D Bylo pěkně "hnusné" :D Ale večeře byla výborná. :D


Druhý den jsme si dali výtečnou snídaně formou švédských stolů. V tu chvíli jsme si oba připadali velice důležití. Měli jsme kafe, tousty, sýry, ovoce a zeleninu a nesměla chybět sladká tečka. Potom jsme si už jen zabalili a cestou domů se stavili v Mladé Boleslavi. Ale o tom bude článek příště. A musím ještě dodat, že jsme chytli opravdu krásné počasí.




Bohužel jsem více fotek nenafotila a proto přikládám stránku města pro více fotek.

Výlet jsme si velice užili a nyní na ty všechny trapasy vzpomínáme s úsměvem na rtech!! 

Komentáře

Oblíbené příspěvky